Boek laten printen


Bij boeklatendrukken.nl kunt u uw boeken digitaal laten printen. Dit gebeurt op grote professionele digitale printers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 soorten digitaal drukken: met laserprinters of met inkjetprinters. Een inkjetprinter is vergelijkbaar met uw printer thuis. Een laserprinter maakt gebruik van een andere techniek en lijkt meer op offset drukkwaliteit. Uiteraard ligt de printsnelheid van deze professionele printers een stuk hoger dan u van uw printer thuis gewend bent.

Boek laten drukken


Bij boeklatendrukken.nl kunt u uw boeken laten drukken. Dit gebeurt op grote, zware offset drukpersen. Bij deze manier van drukken wordt er gebruikgemaakt van een aluminium plaat, waar precies op de juiste plekken van de afdruk inkt op wordt aangebracht. Deze plaat wordt op een rubber doek gedrukt, waarna deze op zijn beurt op het papier wordt gedrukt. De te drukken afbeelding wordt dus als het ware tijdelijk ‘overgezet’ (offset) tijdens dit specialistische proces.

Het verschil in mogelijkheden


In principe verschillen offset en printen qua mogelijkheden tegenwoordig niet veel meer van elkaar. Offset drukken is echter geschikt voor hoge oplages en het drukken van bijvoorbeeld PMS-kleuren (kleurechtheid). Digitaal printen is de oplossing voor printing on demand (lage oplages) en wanneer het drukwerk gepersonaliseerd moet worden (bijvoorbeeld met NAW-gegevens). Daarnaast is de doorlooptijd een stuk korter en dus is printen uitermate geschikt bij spoedopdrachten.

Het verschil in kwaliteit


Wanneer er, zoals door boeklatendrukken.nl, gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige digitale printers, is het verschil in kwaliteit met offset drukwerk te verwaarlozen. Waar vroeger een duidelijk verschil zichtbaar was tussen deze twee technieken, is dit tegenwoordig haast alleen nog maar te zien wanneer het drukwerk wordt bekeken door een vergrootglas. Echter, niet zo zeer een verschil in kwaliteit valt dan op, maar het gedrukte ‘raster’ ziet er wat verschillend uit.

Het verschil in prijs


Over het verschil in prijs tussen digitaal printen en offset drukken kunnen we kort zijn. Bij lage oplages (tot ongeveer 350/400 exemplaren) is digitaal printen door de lage opstartkosten het meest voordelig. Bij hogere oplages is offset drukken voordeliger. Een boek waarvan er enkele stuks moeten worden geproduceerd, zal worden geprint om de prijs te drukken. Een grotere oplage zal doorgaans offset worden gedrukt. De stuksprijs wordt dus berekend aan de hand van de gekozen druktechniek

Uw beste keuze


Boeklatendrukken.nl kiest voor al haar klanten bij het offreren van een prijs de juiste productiewijze. Wanneer zijn de boeken nodig? Wat is de oplage? Worden er speciale kleuren en technieken gebruikt in het ontwerp? Daarnaast bieden we altijd hoge kwaliteit boeken. Uiteraard tegen de scherpste prijs! Heeft u een voorkeur voor een bepaalde productiemethode? Laat ons dit dan weten of laat u adviseren. We denken graag met u mee. Samen komen we tot de beste keuze voor uw boekproductie!